Tips eller FAQ som det også kalles.

Der kan være mange problem som dukker opp i det elektriske anlegget, vi har her prøvd å liste opp noen av de mest vanlige spørsmålene/problemene. Har du andre spørsmål kan du sende inne det inn til oss, eller ta kontakt på telefon.

Her kommer noen av forslaga våre:

-Sikring/automatsikring/jordfeilautomaten slår ut:

Start med å prøve å legge den inn igjen/skifte sikringen.
Hvis dette ikke nytter, prøv å slå av/trekke ut så mye belastning som mulig på kursen og prøv igjen. Hvis dette heller ikke nytter - ring oss for hjelp. Hvis det hjalp å slå av/trekke ut belastning legges så disse inn igjen en for en, for å se hva det er som løser ut sikringen.

Hvis dere har «gamle skrusikringer» anbefaler vi uansett å skifte disse ut med jordfeilautomater, klikk her for åse vårt gode tilbud på en komplett renovering av tavla.


- Jordfeilbryteren slår ut:


Hvis Dere har en felles jordfeilbryter for hele/deler av anlegget og denne ryker anbefaler vi at Dere først slår av alle sikringene som går på denne jordfeilbryteren og prøver på nytt å legge den inn. Hvis den da står inne legger dere inn igjen sikringene en etter en for å se hvilken kurs som er problemet, år dere har funnet ut hvilken kurs som er problemet kan dere fortsette som i forrige kapittel. Hvis dere ikke får jordfeilbryteren til å legge inn i det hele tatt, eller den faller ut tilfeldig hvilken kurs som legges inn bør Dere ringe oss.
Denne løsningen med en felles jordfeilbryter er ikke å anbefale, da den ofte kan løse ut uten at der er feil på Deres anlegg. Også i dette tilfellet vil vi anbefale ombygning avsikringsskapet.


Dimmeren virker ikke lenger.


Det finnes mange forskjellig typer av dimmere som benytter forskjellig teknikk for å dimme lyset. Hvis en dimmer slutter å fungere, gjør følgende:
- Skru av kursen som går til rommet
- Ta av lokket på dimmeren
- Sjekk om det er montert en sikring på dimmeren
- Hvis smeltetråden inne i glass-sikringen er røket, sjekk Ampere
størrelsen på sikringen og kjøp ny tilsvarende sikring
- Skift sikringen og sett på lokket
- Sett på strømmen igjen

Hvis problemet med dimmerenvedvarer, ta kontakt med oss.

Hvis du skal bytte ut en lampe som er styrt av en dimmer; Sjekk at dimmeren som skal dimme lampen kan brukes sammen med lampen du kjøper.


For å finne ut hvilken type dimmer du har:
- Slå av sikringen som går til rommet
- Ta av lokket på dimmeren
- Skriv ned navnet på dimmeren, (for eksempel "ELKO 315 GLE")
- Sett på lokket og skru på strømmen.
- Ta med navnet på dimmeren og bruksanvisningen på dimmeren til butikken hvor du skal kjøpe lampen.

Hvis feil lampe monteres på en dimmer, kan både dimmeren og lampen ødelegges eller annen skade eller fare kan oppstå.- Panelovnen virker ikke lenger.

De fleste moderne panelovner har en overopphetningstermostat som skal være med på å beskytte mot brann. Hvis ovnen har vært tildekt kan denne ha løst ut. En del moderne ovner med elektronisk termostat krever at du tar av strømmen et par minutter før du får resett den etter en slik hendelse.- Innfelt belysning

Når du har innfelt belysning er det svært viktig å kjøpe riktig type lyskilde (lyspære). Hvis en lyskilde er defekt, ta ut lyskilden og noter ned wattstyrken og spenningen på lyskilden og kjøp tilsvarende lyskilde. Kjøp lyskilder hvor varmen sendes ut av lyskilden, ikke opp. Dette er merket på esken til lyspæren.

Husk alltid å lese bruksanvisningen som følger med den innfelte belysningen.

Ved bruk av feil lyskilde kan utstyr ødelegges og fare kan oppstå, dette gjelder også ved bytte til LED lyskilder.

Det er ikke tillat for privatpersoner å gjøre endringer eller legge opp ny innfelt belysning. Takontakt med oss for mer informasjon om innfelt belysning.